fbpx

Μια προσωπική εμπειρία: Ο τοκετός της Κωνσταντίνας

Έκλεισα μια εβδομάδα με το μωρό μου στην αγκαλιά και ένιωσα την ανάγκη και βρήκα χρόνο για να σας περιγράψω και εγώ την δική μου γέννα!!
Διάβαζα τα όσα συζητούσατε κατά περιόδους αλλά είχα τόση αγωνία για το τι θα γίνει με το μωρό μου που μου απορροφούσε πολύ ενέργεια και δεν απαντούσα σε τίποτα! Ανησυχούσα για το αν θα πάνε όλα καλά και μου φαινόταν βουνό η κουβέντα να συζητώ περί του μωρού, όμως απ τη στιγμή που γέννησα ένιωσα αμέσως μαμά, έφυγε το άγχος της εγκυμοσύνης και της γέννας και νιώθω ότι θέλω να μαθαίνω τα πάντα για το πως μεγαλώνει και πως προστατεύεται ένα μωρό!!
Κυριακή του Πάσχα λοιπόν και διανύοντας την 38η εβδομάδα, ξύπνησα για να κάνω την αντιπηκτική κατά τις 9! Δεν ένιωθα πονάκια ή συσπάσεις και την έκανα κανονικά! (Το αναφέρω γιατί λόγω αντιπηκτικής δεν θα μπορούσα να κάνω επισκληρίδιο, όπως και δεν έκανα). Κατά τις 10.30 με έπιασαν πόνοι περιόδου και άρχισαν τα πετρώματα στη κοιλιά!! Το ένιωθα αυτό κάθε 5 με 10 λεπτά και διαρκούσαν 10-20 δευτερόλεπτα! Πέρασε απ το μυαλό μου πως ίσως να ήρθε η ώρα να γεννήσω αλλά δεν το πίστευα γιατί δεν είχα ξανανιώσει κάτι ανάλογο! Επικοινώνησα με τη γιατρό μου και μου είπε να το παρακολουθήσω για καμιά ώρα! Συνέχισα να νιώθω το ίδιο και στο μεσοδιάστημα έκανα μπάνιο, περιποιήθηκα και μετά πήγα στο μαιευτήριο! Στις 2 έκανα καρδιοτοκογράφημα και πράγματι είχα συστηματικές συσπάσεις!
Στις 2.30 ήρθε η γιατρός και με εξέτασε, είχα διαστολή 4 και μου είπε πως γεννώ.
Είχε γέλιο ο άντρας μου, ο οποίος γυρνά με απορία με κοιτάζει, και μου λέει: και τώρα τι κάνουμε;;; Χαχαχα….τρέχεις του λέω να φέρεις βαλίτσες!
Με ετοίμασαν και περιμέναμε μέχρι τις 4 να δούμε πως θα εξελιχθούν οι συσπάσεις, αλλά δεν γίνονταν πιο έντονες!
Στις 5 μου έσπασε τα νερά, είχα διαστολή 8 και στις 5.30 μου έκανε λίγους τεχνητούς πόνους!
Άρχισαν όλα να γίνονται πιο έντονα! Έκανα ότι είχα μάθει και ακούσει απ τη μαία μας τη Φωτεινή και τα κατάφερα!!
Από τις 6.10 μέχρι τις 6.20 έσπρωχνα, και στις τελευταίες 2 σπρωξιές βγήκε το μωρό μου!! Άκουσα το κλάμα της μπέμπας και ξέχασα αυτόν τον έντονο ‘’πόνο’’ γιατί είχα πια στην αγκαλιά μου το μικρό μου!!
Είναι απίστευτα τα συναισθήματα! Σκεφτόμουν όλες όσες έχετε γεννήσει και περιγράφατε τις γέννες (είτε με φυσιολογικό είτε με καισαρική) και είπα στον εαυτό μου πόσο δίκιο είχατε για τα αισθήματα που νιώθατε και νιώθετε! Δεν σε νοιάζει κανένας πόνος και καμιά δυσκολία κοιτώντας το μωρό στα μάτια!!

Καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όσες δεν έχετε γεννήσει και καλή απόλαυση σε όσες έχετε γεννήσει!!! Να έχουμε γερά και δυνατά παιδιά!!

Φωτεινή:
Αν η φύση θέλει να γεννήσεις φυσιολογικά απλά απολαύστε τον τοκετό σας, την κάθε στιγμή του, την κάθε λεπτομέρεια του!! Αν πάλι δεν συμβεί αυτό και κάνεις καισαρική, απόλαυσε κάθε στιγμή και λεπτό με το μωρό σου… και αν κάτι δε σου άρεσε, δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να το ‘δουλέψεις’ σε δεύτερο χρόνο!

Όλες όσες κυοφορείτε θα γίνετε μανούλες είτε με φυσιολογικό τοκετό είτε με καισαρική, αυτό έχει ΜΟΝΟ σημασία!! Το μετά…. το μωρό και τίποτα άλλο!!!
Φωτεινή μου…. Σ’ ευχαριστώ για όλα!!

Ευχαριστούμε την Κωνσταντίνα για την εμπιστοσύνη και την κατάθεση ψυχής

Επικοινώνησε με το Πρότυπο Κέντρο Προετοιμασίας Μητρότητας BABY LOL στο τηλ 6942491530 ή info@babylol.gr για να έρθεις στις ομάδες μας