fbpx

Γυμναστική για εγκύους

Γυμναστική για εγκύους
Γυμναστική για εγκύους

Οι περισσότερες γυναίκες με φυσιολογική κύηση μπορούν να γυμνάζονται. Η αντιμετώπιση της εγκυμοσύνης ως αρρώστιας και της εγκύου ως γυναικάς εύθραυστης και αδύναμης, ώστε να μην μπορεί να ανέβει ούτε μια σκάλα με μια σακούλα ψώνια είναι εντελώς ξεπερασμένη. H Γυμναστική για εγκύους, με μέτρια σωματική δραστηριότητα (περίπου 30 λεπτά την ημέρα) θεωρείται απολύτως ασφαλής και εξαιρετικά ωφέλιμη για τις περισσότερες έγκυες γυναίκες και τα μωρά τους.

Γυμναστική για εγκύους
Γυμναστική για εγκύους

Έχει φανεί ότι οι γυναίκες που δεν ασκούνται αρκετά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χάνουν σιγά σιγά με την πάροδο των μηνών την καλή τους σωματική και φυσική κατάσταση. Ένα καλό πρόγραμμα άσκησης, το οποίο θα ενσωματώσετε στον καθημερινό τρόπο ζωής σας, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να σας συμβεί και εσάς κάτι τέτοιο.

Οι εξειδικευμένες ασκήσεις Γυμναστική για εγκύους του BABY LOL είναι ένα πραγματικό δώρο για εσένα και το μωρό σου, αφού σου χαρίζει μια αίσθηση ευεξίας και ευελιξίας. Με την Γυμναστική για εγκύους, θα μάθουμε να ενεργοποιείς διαφορετικές μυϊκές ομάδες, να γυμνάζεις τη σπονδυλική σου στήλη, να δυναμώσεις τη λεκάνη σου, το ιερό οστό σου και τα ισχία σου.

Ποια είναι, όμως, τα οφέλη από την Γυμναστική για εγκύους
 • Καλλιεργείς την αντοχή και τη δύναμη σου:
  Όσο το μωρό αναπτύσσεται μέσα στην μήτρα σου, τόση περισσότερη ενέργεια και δύναμη χρειάζεται το σώμα σου για να μπορέσει να κουβαλήσει το έξτρα βάρος. Με το πρόγραμμα ασκήσεων του BABY LOL Γυμναστική για εγκύους, θα ενισχύεις την πλάτη, τα χέρια και τους ώμους σου για να μπορείς να σηκώσεις με άνεση τα προσεχή οικογενειακά βάρη!
 • Ενισχύεις την ψυχοσωματική σου ισορροπία:
  Η ισορροπία του σώματός σου διακυβεύεται όσο μεγαλώνει το μωράκι μέσα στην μήτρα σου και η συναισθηματική σου ισορροπία κάποιες φορές βάλλεται λόγω των αυξημένων επιπέδων της προγεστερόνης και των οιστρογόνων. Κάθε φορά, όμως, που εξασκείσαι στη σωστή αναπνοή νιώθεις άμεσα μια βελτίωση τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.
 • Σε ανακουφίζει από τον πόνο:
  Καθώς το μωράκι μεγαλώνει υπάρχει η τάση να κυρτώνεις την πλάτη σου λόγω του αυξημένου μεγέθους της κοιλιάς και τα ισχία σου δέχονται περισσότερη πίεση. Το στήθος σου μεγαλώνει και για αυτό το πάνω μέρος της πλάτης μαζί με τον αυχένα και τους ώμους σου πονούν.
 • Ηρεμεί το νευρικό σου σύστημα:
  Μέσα από τη βαθιά αναπνοή μαθαίνεις να ηρεμείς. Όταν το σώμα σου είναι σε ηρεμία , η πέψη λειτουργεί σωστά, ο ύπνος είναι καλύτερος και το ανοσοποιητικό σου σύστημα δουλεύει άψογα.
 • Σε προετοιμάζει για τον τοκετό:
  Με την Γυμναστική για εγκύους μαθαίνεις διάφορες τεχνικές απελευθέρωσης από το άγχος, τον φόβο και τον πόνο κι αυτό θα σου φανεί πολύτιμη βοήθεια την ώρα του τοκετού. Θα νιώθεις τις συσπάσεις την ώρα του τοκετού πιο ήπιες και θα τις διαχειρίζεσαι πολύ πολύ καλύτερα.
 • Ενισχύει τον δεσμό με το μωρό σου:
  Επειδή σε κάθε άσκηση δίνουμε μεγάλη σημασία στην αναπνοή, θα μάθεις να ρίχνεις ρυθμούς και να εστιάζεις μέσα σου. Θα μάθεις να έχεις επίγνωση του σώματός σου και της ύπαρξης του μωρού σου.
 • Αυξάνει το κυκλοφορικό σου:
  Οι τεχνικές ελέγχου της αναπνοής και χαλάρωσης, μειώνουν την πίεση του αίματος, βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και των αγγείων, αυξάνουν την ικανότητα των πνευμόνων, απελευθερώνουν την ένταση και την πίεση.
 • Μειώνονται η δυσκοιλιότητα, ο τυμπανισμός , το πρήξιμο και τα οιδήματα.
Γυμναστική για εγκύους
Γυμναστική για εγκύους

Γιατί άσκηση στη σωστή ομάδα

 • Στην αρχή του μαθήματος Γυμναστική για εγκύους έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας και να μοιραστούμε τις απορίες, τις ανησυχίες, τις ελπίδες και τον τρόπο που κάθε γυναίκα βιώνει την περίοδο της εγκυμοσύνης της. Μετά ακολουθεί μια σειρά ασκήσεων, όπου μέσα από ήπιες εκτάσεις θα επιμηκύνουμε και θα χαλαρώσουμε τους μύες σας. Στο τέλος, αφού πάρετε μια άνετη και αναπαυτική στάση, κλείνετε τα μάτια σας, συγκεντρώνεστε στην αναπνοή σας και μου επιτρέπετε να σας ταξιδέψω μέσα από διάφορα σενάρια καθοδηγούμενων οραματισμών.
 • Η γυμναστική με άλλες εγκύους είναι καλύτερη για εσένα (ειδικά όταν στερείσαι αυτοπειθαρχίας) γιατί σου προσφέρει στήριξη και συμπαράσταση.
 • Η άσκηση στην ομάδα θα πρέπει να είναι εμπειρία την οποία προσδοκάς και όχι αγγαρεία. Θα πρέπει να τη νιώθεις ως διασκέδαση και όχι να την αντιμετωπίζεις ως βασανιστήριο. Γιατί έτσι μόνο θα αυξήσεις τις πιθανότητες να τηρήσεις το πρόγραμμα γυμναστικής σου.
Γυμναστική για εγκύους
Γυμναστική για εγκύους

Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα σου αλλάζει συνεχώς και το πρόγραμμα Γυμναστική για εγκύους του BABY LOL, μέσα από τις ειδικές ασκήσεις, τους καθοδηγούμενους οραματισμούς και τις αναπνοές, σε βοηθάει να αναγνωρίσεις τη φυσική διαδικασία της γέννας, να συνδεθείς με τον εσωτερικό σου κόσμο, να συνδεθείς το μωρό σου, να νιώσεις υπέροχα με το σώμα σου και να συμμετέχεις ενεργά στο θαύμα της ζωής και της δημιουργίας. Οι τεχνικές των αναπνοών γεμίζουν τον οργανισμό με οξυγόνο που χρειάζεται το έμβρυο, και μπορούν να βοηθήσουν ακόμα στις συσπάσεις του τοκετού. Όνειρό μου, ως μαία, είναι να μάθουν όλες οι έγκυες να γεννούν με την αναπνοή τους και αυτό ακριβώς θα μάθεις στην ομάδα γυμναστικής του BABY LOL… πώς να αναπνέεις σωστά.

Και πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Από την πρώτη μέρα που θα δεις θετικό τεστ κύησης. Ωστόσο οι περισσότερες γυναίκες περιμένουν να περάσει το πρώτο τρίμηνο για να βεβαιωθούν ότι όλα βαίνουν καλώς με την εγκυμοσύνη τους. Αποφάσισε εσύ πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για εσένα να συμμετάσχεις στην ομάδα του BABY LOL – Γυμναστική για εγκύους.

Γυμναστική για εγκύους
Γυμναστική για εγκύους
Να είσαι συνεπής
 • Αν γυμνάζεσαι άτακτα ( πχ τέσσερεις φορές την μια βδομάδα και καθόλου την επόμενη) δεν θα έχεις κανένα αποτέλεσμα. Το μυστικό είναι η τακτική άσκηση (δύο-τέσσερεις φορές την βδομάδα, κάθε βδομάδα).
Και κάποιοι κανόνες ασφάλειας
 • Φάε ένα ελαφρύ σνακ περίπου 30-60 λεπτά πριν την άσκηση.
 • Φορά ρούχα άνετα ώστε να τεντώνεσαι άνετα σε όλες τις κινήσεις
 • Αναγνώρισε πότε δε νιώθεις καλά και σταμάτησε την άσκηση
 • Σεβάσου τα όριά σου
 • Τεντώσου μόνο όσο αντέχεις
 • Φρόντισε να πίνεις νερό όταν θέλεις
 • Στις προβολές, να θυμάσαι να σκύβεις πάντα από τους γοφούς και όχι από τη μέση σου

Βάσει νομοθεσίας η ψυχοσωματική προετοιμασία και η γυμναστική εγκύων και λεχώνων πρέπει να γίνεται σε κέντρα προετοιμασίας γονεϊκότητας, είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών δομών, η πιστοποίηση των οποίων γίνεται από τον οικείο Σύλλογο Μαιών. Η άσκηση των εγκύων γίνεται από μαίες που ασχολούνται με την προετοιμασία και η συνεργασία των γυμναστών πρέπει να γίνεται όταν και όποτε χρειαστεί.

Γυμναστική για εγκύους

πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Το Babylol είναι ένας ζεστός και φιλόξενος πολυχώρος έτοιμος να υποδεχθεί γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται στην αναπαραγωγική ηλικία

Πραγματικά τα μαθήματα που κάναμε ήταν πολύ χρήσιμα όσον αφορά την γέννα..με βοήθησαν πολύ να βοηθήσω την γυναίκα μου να έχει έναν ανώδυνο τοκετό και μια πολύ καλή κύηση … σ ευχαριστούμε πολύ
Φωτεινή ..τα λέμε στο επόμενο

Χρήστος Μπεκρής

Θέλετε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο; Δηλώστε συμμετοχή.